Kuře pečené na způsob bažanta

Kuře pečené na způsob bažanta - obrázek

Ingredience


Cibule 200 g
Kuře 1500 g
Máslo čerstvé 100 g
Nové koření celé 2 g
Pepř černý celý 2 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 25 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřata očistíme, opláchneme a prsa i stehna protkneme polovinou dávky slaniny. Pomocí jehlice nebo nití kuřata ztvarujeme a mírně je osolíme na povrchu i uvnitř.
  2. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky másla. Na tomto základu osmahneme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, zastříkneme ji trochou vody a přidáme koření. Vložíme kuřata a za občasného přelévání šťávou a případného přilévání vody je pečeme doměkka. Dbáme, aby se nepřipálila cibule.
  3. Měkká kuřata vyjmeme a do šťávy přidáme zbylé máslo.
  4. Při podávání kuřeti vždy nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou.