Kuře pečené na způsob bažanta
Ingredience
Cibule |
200 g |
Kuře |
1500 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Nové koření celé |
2 g |
Pepř černý celý |
2 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
25 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kuřata očistíme, opláchneme a prsa i stehna protkneme polovinou dávky slaniny. Pomocí jehlice nebo nití kuřata ztvarujeme a mírně je osolíme na povrchu i uvnitř.
- Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky másla. Na tomto základu osmahneme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, zastříkneme ji trochou vody a přidáme koření. Vložíme kuřata a za občasného přelévání šťávou a případného přilévání vody je pečeme doměkka. Dbáme, aby se nepřipálila cibule.
- Měkká kuřata vyjmeme a do šťávy přidáme zbylé máslo.
- Při podávání kuřeti vždy nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou.