Rychlý korejský bůček

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli papričky - vločky 2 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 150 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pórek 2 ks
Ředkev bílá 1 ks
Sójová pasta Miso 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřový bok 500 g
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
  2. Ředkev oloupeme a nakrájíme na kostičky (popřípadě můžeme použít i kedlubnu).
  3. Česnek utřeme.
  4. Vodu, cibuli, ředkvičku a bůček dáme vařit na 40 minut do tlakového hrnce. Poté pomaličku upouštíme páru – trvá to tak 15-20 minut.
  5. Z vývaru vytáhneme všechno – maso dáme zvlášť, a ředkvičky s cibulí také zvlášť.
  6. Vývar osolíme a promícháme. Necháme 10 minut odstát.
  7. Mezitím nakrájíme bůček na kousky velikosti sousta.
  8. Pórek nakrájíme na půlkolečka a spolu s chilli vločkami je dusíme 3 minuty doměkka. Přidáme ústřicovou omáčku a chvíli smažíme. Poté zalijeme vývarem, vrátíme maso, přidáme utřený česnek a pastu. Osolíme a opepříme podle chuti. Prohřejeme.
  9. Nakonec ještě do směsi vyklepneme obě vejce a promícháme.
  10. Podáváme.