Rychlý korejský bůček
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli papričky - vločky |
2 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pórek |
2 ks |
Ředkev bílá |
1 ks |
Sójová pasta Miso |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřový bok |
500 g |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
- Ředkev oloupeme a nakrájíme na kostičky (popřípadě můžeme použít i kedlubnu).
- Česnek utřeme.
- Vodu, cibuli, ředkvičku a bůček dáme vařit na 40 minut do tlakového hrnce. Poté pomaličku upouštíme páru – trvá to tak 15-20 minut.
- Z vývaru vytáhneme všechno – maso dáme zvlášť, a ředkvičky s cibulí také zvlášť.
- Vývar osolíme a promícháme. Necháme 10 minut odstát.
- Mezitím nakrájíme bůček na kousky velikosti sousta.
- Pórek nakrájíme na půlkolečka a spolu s chilli vločkami je dusíme 3 minuty doměkka. Přidáme ústřicovou omáčku a chvíli smažíme. Poté zalijeme vývarem, vrátíme maso, přidáme utřený česnek a pastu. Osolíme a opepříme podle chuti. Prohřejeme.
- Nakonec ještě do směsi vyklepneme obě vejce a promícháme.
- Podáváme.