Hovězí maso na kari a kokosu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
400 g |
Hřebíček |
1 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kokos - mletý (Kopra) |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 ks |
Vývar drůbeží |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na nudličky a zlehka naklepeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání opečeme ze všech stran. Potom přidáme mletou skořici, kari, rozetřený česnek, a tlučený hřebíček, vše posypeme nastrouhaným kokosem, přimícháme oloupaná rajčata nakrájená na osminky, podlijeme vývarem a udusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme. Nakonec dosolíme podle chuti.