Hovězí maso na kari a kokosu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 400 g
Hřebíček 1 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kokos - mletý (Kopra) 2 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 ks
Vývar drůbeží 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na nudličky a zlehka naklepeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání opečeme ze všech stran. Potom přidáme mletou skořici, kari, rozetřený česnek, a tlučený hřebíček, vše posypeme nastrouhaným kokosem, přimícháme oloupaná rajčata nakrájená na osminky, podlijeme vývarem a udusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme. Nakonec dosolíme podle chuti.