Pomalu pečené masové koule v omáčce

Ingredience


BBQ omáčka 150 ml
Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Hovězí maso mleté 500 g
Kmín mletý 1 kávová lžička
Mango 3 ks
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Šalotka 1 ks
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme masové koule: Česnek utřeme, šalotku nakrájíme na jemno. Smícháme je s masem, strouhankou, solí, pepřem, chilli kořením, kmínem a pořádně promícháme. Ze směsi připravíme malé masové kuličky o průměru asi 2 cm. Smažíme je dozlatova na olivovém oleji. Nemusí být úplně propečené, stačí je rychle osmahnout, aby zhnědly a udržely si šťávu uvnitř.
  2. Manga oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Spolu s BBQ omáčkou, cukrem a octem je rozmixujeme dohladka.
  3. Polovinu omáčky nalijeme do pekáče a naskládáme na ni masové kuličky. Přelijeme zbylou omáčkou a pečeme je 2,5 hodiny na 120 °C.
  4. Podáváme.