Pomalu pečené masové koule v omáčce
Ingredience
BBQ omáčka |
150 ml |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Mango |
3 ks |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Šalotka |
1 ks |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 160 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si připravíme masové koule: Česnek utřeme, šalotku nakrájíme na jemno. Smícháme je s masem, strouhankou, solí, pepřem, chilli kořením, kmínem a pořádně promícháme. Ze směsi připravíme malé masové kuličky o průměru asi 2 cm. Smažíme je dozlatova na olivovém oleji. Nemusí být úplně propečené, stačí je rychle osmahnout, aby zhnědly a udržely si šťávu uvnitř.
- Manga oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Spolu s BBQ omáčkou, cukrem a octem je rozmixujeme dohladka.
- Polovinu omáčky nalijeme do pekáče a naskládáme na ni masové kuličky. Přelijeme zbylou omáčkou a pečeme je 2,5 hodiny na 120 °C.
- Podáváme.