Bo Kho - vietnamské hovězí

Ingredience


Badyán 2 ks
Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová tráva 2 ks
Cukr třtinový 1.5 kávová lžička
Hovězí maso zadní 500 g
Koření pěti vůní 1.5 kávová lžička
Mrkev kořen 6 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Omáčka rybí 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 400 ml
Zázvor mletý 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme asi na 2cm velké kostky. Česnek nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na jemno.
  2. Citronovou trávu omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké kusy.
  3. V míse smícháme maso, citronovou trávu, rybí omáčku, česnek, zázvor, koření pěti vůní, cukr a bobkový list. Necháme marinovat aspoň 2 hodiny.
  4. Mezitím si oloupeme mrkve a nakrájíme je 1 cm tlustá kolečka.
  5. Olej rozpálíme v pánvi a přidáme hovězí maso bez marinády. Smažíme je tak 2-3 minuty z každé strany. Poté maso dáme stranou. (Pokud se maso nevejde všechno najednou do pánve, můžeme smažit po částech.)
  6. Na výpeku z masa smažíme cibuli asi 5 minut. Poté přidáme rajčata a dusíme 15 minut. Přidáme maso, badyán a sůl. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a dusíme aspoň hodinu.
  7. Poté přidáme mrkve a ještě 30 minut vaříme.
  8. Můžeme podávat.