Bo Kho - vietnamské hovězí
Ingredience
Badyán |
2 ks |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová tráva |
2 ks |
Cukr třtinový |
1.5 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Koření pěti vůní |
1.5 kávová lžička |
Mrkev kořen |
6 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
Zázvor mletý |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 107 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme asi na 2cm velké kostky. Česnek nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na jemno.
- Citronovou trávu omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké kusy.
- V míse smícháme maso, citronovou trávu, rybí omáčku, česnek, zázvor, koření pěti vůní, cukr a bobkový list. Necháme marinovat aspoň 2 hodiny.
- Mezitím si oloupeme mrkve a nakrájíme je 1 cm tlustá kolečka.
- Olej rozpálíme v pánvi a přidáme hovězí maso bez marinády. Smažíme je tak 2-3 minuty z každé strany. Poté maso dáme stranou. (Pokud se maso nevejde všechno najednou do pánve, můžeme smažit po částech.)
- Na výpeku z masa smažíme cibuli asi 5 minut. Poté přidáme rajčata a dusíme 15 minut. Přidáme maso, badyán a sůl. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a dusíme aspoň hodinu.
- Poté přidáme mrkve a ještě 30 minut vaříme.
- Můžeme podávat.