Pstruh lososový na šafránu
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
750 g |
Fenykl čerstvý |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pstruh lososový |
300 g |
Šafrán |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
750 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory a fenykl povaříme 15 minut ve vývaru s bobkovým listem, solí a pepřem.
- Scedíme a rozložíme do máslem vymazané zapékací formy. Navrch položíme osolené a opepřené filé ze pstruha. Smetanu prohřejeme se šafránem a zalijeme rybu.
- Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 minut.
- Podáváme se zeleninou vařenou v páře.