Pstruh lososový na šafránu

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 750 g
Fenykl čerstvý 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pstruh lososový 300 g
Šafrán 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory a fenykl povaříme 15 minut ve vývaru s bobkovým listem, solí a pepřem.
  2. Scedíme a rozložíme do máslem vymazané zapékací formy. Navrch položíme osolené a opepřené filé ze pstruha. Smetanu prohřejeme se šafránem a zalijeme rybu.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 minut.
  4. Podáváme se zeleninou vařenou v páře.