Palačinkové lasagne

Ingredience


Mléko polotučné 400 ml
Mouka polohrubá 200 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Maso mleté - mix 500 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový sterilovaný 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 100 ml
Smetana 16% (pochoutková) 250 ml
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vejce slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z polohrubé mouky, mléka, vejce a špetky soli umícháme palačinkové těsto. Na pámvi lehce potřené olejem usmažíme palačinky.
  2. V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme mleté maso a orestujeme. Vmícháme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme bazalkou.
  3. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a podlijeme 100 ml vody (můžeme nahradit bílým vínem). Vše podusíme doměkka a do zhoustnutí.
  4. Zapékací mísu nebo pekáč silně vymažeme máslem.
  5. Na dno položíme palačinku, na ní naneseme náplň, na náplň opět položíme palačinku a pokračujeme do spotřebování surovin.
  6. Nakonec vše zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.