Palačinkové lasagne
Ingredience
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka polohrubá |
200 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Maso mleté - mix |
500 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
100 ml |
Smetana 16% (pochoutková) |
250 ml |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z polohrubé mouky, mléka, vejce a špetky soli umícháme palačinkové těsto. Na pámvi lehce potřené olejem usmažíme palačinky.
- V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme mleté maso a orestujeme. Vmícháme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme bazalkou.
- Nakonec přidáme prolisovaný česnek a podlijeme 100 ml vody (můžeme nahradit bílým vínem). Vše podusíme doměkka a do zhoustnutí.
- Zapékací mísu nebo pekáč silně vymažeme máslem.
- Na dno položíme palačinku, na ní naneseme náplň, na náplň opět položíme palačinku a pokračujeme do spotřebování surovin.
- Nakonec vše zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.