Hovězí s máslovou dýní
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer - nať |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
dýně máslová |
900 g |
Hovězí vývar základní |
375 ml |
Hovězí zadní vařené |
1 kg |
Maizena - kukuřičný škrob |
4 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika sladká mletá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Víno červené |
75 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí maso podusíme doměkka den předem.
- Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celerovou nať také nakrájíme na jemno. Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme, kůži vyhodíme a rajče nakrájíme na kousky. Vše smícháme s rajčatovým protlakem a smažíme na oleji. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme dýni a hovězí maso nakrájené na kostičky. Přidáme papriku, tymián, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme.
- Hovězí vývar osolíme, opepříme a smícháme ho s kukuřičným škrobem. Spolu s vínem to přidáme k masu. Osolíme a opepříme podle chuti. Dusíme 30 minut.
- Podáváme například s rýží či chlebem.