Hovězí s máslovou dýní

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer - nať 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
dýně máslová 900 g
Hovězí vývar základní 375 ml
Hovězí zadní vařené 1 kg
Maizena - kukuřičný škrob 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika sladká mletá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový sterilovaný 2 polévková lžíce
Rajčata 1 ks
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Víno červené 75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso podusíme doměkka den předem.
  2. Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celerovou nať také nakrájíme na jemno. Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme, kůži vyhodíme a rajče nakrájíme na kousky. Vše smícháme s rajčatovým protlakem a smažíme na oleji. Osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Přidáme dýni a hovězí maso nakrájené na kostičky. Přidáme papriku, tymián, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme.
  4. Hovězí vývar osolíme, opepříme a smícháme ho s kukuřičným škrobem. Spolu s vínem to přidáme k masu. Osolíme a opepříme podle chuti. Dusíme 30 minut.
  5. Podáváme například s rýží či chlebem.