Rychlé langoše

Rychlé langoše - obrázek

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 42 g
Jogurt bílý 150 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Olej rostlinný 100 ml
Omáčka tatarská 4 polévková lžíce
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě.
  2. V míse smícháme mouku, sůl, jogurt, jedlou sodu a kvásek.
  3. Vymícháme těsto a na pomoučněném vále z něj ihned tvarujeme placky.
  4. Smažíme je na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
  5. Langoše potřeme rozetřeným česnekem, tatarkou a posypeme nastrouhaným sýrem.