Rychlé langoše
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
42 g |
Jogurt bílý |
150 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Omáčka tatarská |
4 polévková lžíce |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě.
- V míse smícháme mouku, sůl, jogurt, jedlou sodu a kvásek.
- Vymícháme těsto a na pomoučněném vále z něj ihned tvarujeme placky.
- Smažíme je na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
- Langoše potřeme rozetřeným česnekem, tatarkou a posypeme nastrouhaným sýrem.