Bruschetta s rajčaty a olivami

Ingredience


Bageta 1 ks
Ocet vinný 1.5 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 12 ks
paprička jalapeňo 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 7 g
Rajčata 2 ks
Šalotka 1.5 kávová lžička
Sůl 7 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata nakrájíme na kostičky a smícháme je s najemno nasekanou šalotkou, octem, jalapeňo papričkami (také nasekanými na jemno), olivami nakrájenými na kolečka. Osolíme a opepříme a necháme hodinu odpočívat.
  2. Poté rozpálíme troubu na 180 °C.
  3. Bagetu nakrájíme na plátky a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme olejem a pečeme 7-10 minut.
  4. Na každý plátek dáme 1-2 lžíce rajčatové směsi a podáváme ještě teplé.