Bruschetta s rajčaty a olivami
Ingredience
Bageta |
1 ks |
Ocet vinný |
1.5 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
12 ks |
paprička jalapeňo |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
7 g |
Rajčata |
2 ks |
Šalotka |
1.5 kávová lžička |
Sůl |
7 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 16 porcí
- Rajčata nakrájíme na kostičky a smícháme je s najemno nasekanou šalotkou, octem, jalapeňo papričkami (také nasekanými na jemno), olivami nakrájenými na kolečka. Osolíme a opepříme a necháme hodinu odpočívat.
- Poté rozpálíme troubu na 180 °C.
- Bagetu nakrájíme na plátky a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme olejem a pečeme 7-10 minut.
- Na každý plátek dáme 1-2 lžíce rajčatové směsi a podáváme ještě teplé.