Kuře na kmíně

Ingredience


Cibule 2 ks
Jablka 2 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Kuře 1 ks
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 1 ks
Sůl 1 špetka
Zelí hlávkové červené 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře očistíme, zevnitř i zvenku osolíme a posypeme kmínem.
  2. Naplníme jablky na dílky a svážeme kuchyňskou nití.
  3. Vložíme do předehřáté remosky nebo trouby a obložíme cibulí
  4. na dílky, po 5-10 minutách pečení podlijeme asi třetinou piva,
  5. zbytkem podlíváme během pečení.
  6. Posledních 15 minut pečení rozložíme kolem kuřete dušené červené
  7. zelí. Podáváme s knedlíky.