Kuře na kmíně
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Jablka |
2 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Kuře |
1 ks |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Zelí hlávkové červené |
1 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře očistíme, zevnitř i zvenku osolíme a posypeme kmínem.
- Naplníme jablky na dílky a svážeme kuchyňskou nití.
- Vložíme do předehřáté remosky nebo trouby a obložíme cibulí
- na dílky, po 5-10 minutách pečení podlijeme asi třetinou piva,
- zbytkem podlíváme během pečení.
- Posledních 15 minut pečení rozložíme kolem kuřete dušené červené
- zelí. Podáváme s knedlíky.