Fazolový hrnec

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 2 ks
Fazole bílé sterilované 250 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Saturejka 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Uzené maso vařené 500 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, fazole scedíme a necháme okapat, cibuli nakrájíme najemno, uzené maso nakrájíme na kostičky.
  2. Na oleji osmažíme uzené maso, přidáme cibuli, chvíli restujeme. Poté osolíme a okořeníme.
  3. K masu vsypeme brambory, přelijeme vodou a dusíme do měkka. Krátce před koncem dušení přidáme okapané fazole, necháme prohřát a podáváme.