Fazolový hrnec
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
2 ks |
Fazole bílé sterilované |
250 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Saturejka |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
500 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Oloupané brambory nakrájíme na kostky, fazole scedíme a necháme okapat, cibuli nakrájíme najemno, uzené maso nakrájíme na kostičky.
- Na oleji osmažíme uzené maso, přidáme cibuli, chvíli restujeme. Poté osolíme a okořeníme.
- K masu vsypeme brambory, přelijeme vodou a dusíme do měkka. Krátce před koncem dušení přidáme okapané fazole, necháme prohřát a podáváme.