Mleté řízky
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
120 g |
Tvaroh jemný |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
800 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse zpracujeme mleté maso s tvarohem, vejcem, solamylem, strouhankou, solí a pepřem.
- Z hmoty tvarujeme menší placičky, obalujeme v hladké mouce a klademe do pekáče s olejem.
- V troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba patnáct minut.
- Na závěr poklademe řízečky plátky sýra a necháme v troubě roztavit. Podáváme zakapané výpekem.