Mleté řízky

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Solamyl 1 polévková lžíce
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 120 g
Tvaroh jemný 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse zpracujeme mleté maso s tvarohem, vejcem, solamylem, strouhankou, solí a pepřem.
  2. Z hmoty tvarujeme menší placičky, obalujeme v hladké mouce a klademe do pekáče s olejem.
  3. V troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba patnáct minut.
  4. Na závěr poklademe řízečky plátky sýra a necháme v troubě roztavit. Podáváme zakapané výpekem.