Broskvová bábovka

Ingredience


Cukr krupice 220 g
Cukr vanilka 1 ks
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Kompot broskvový 500 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 130 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka polohrubá 250 g
Vejce slepičí 4 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pšeničná mouka hrubá 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do změkého másla postupně zašleháme cukr, vanilkový cukr a žloutky. Potom přisypeme mouku s práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše zamícháme a přidáme na kousky nakrájené kompotované broskve. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. Polovinu těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Zbylé těsto obarvíme kakaem a vlijeme do formy.
  3. Bábovku zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.