Broskvová bábovka
Ingredience
Cukr krupice |
220 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Kompot broskvový |
500 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
130 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka polohrubá |
250 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pšeničná mouka hrubá |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do změkého másla postupně zašleháme cukr, vanilkový cukr a žloutky. Potom přisypeme mouku s práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše zamícháme a přidáme na kousky nakrájené kompotované broskve. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Polovinu těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Zbylé těsto obarvíme kakaem a vlijeme do formy.
- Bábovku zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.