Lentilková bábovka
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
250 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Lentilky |
2 hrst |
Mouka polohrubá |
300 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pšeničná mouka hrubá |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V míse rozšleháme vejce s oběma cukry a šlehačkou. Vmícháme citronovou kůru, nadrcené lentilky a vše dobře promícháme. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva a znovu promícháme.
- Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme při teplotě 150°C asi 50 minut.