Lentilková bábovka

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 250 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Lentilky 2 hrst
Mouka polohrubá 300 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Vejce slepičí 4 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pšeničná mouka hrubá 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse rozšleháme vejce s oběma cukry a šlehačkou. Vmícháme citronovou kůru, nadrcené lentilky a vše dobře promícháme. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva a znovu promícháme.
  2. Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme při teplotě 150°C asi 50 minut.