Dunajské vlny
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g |
Tuk Hera jedlý |
250 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Kompot meruňkový |
500 g |
Cukr krupice |
5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1.5 ks |
Čokoláda na vaření |
100 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Heru rozpustíme a v míse smícháme s ostatními surovinami na těsto.
- Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe polovinami kompotovaných meruněk a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut.
- Příprava krému: Uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku. Zvlášť utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Máslovou směs vmícháme do vychladlého pudinku a vymícháme na hladký krém.
- Upečený, vychladlý korpus s meruňkami rovnoměrně potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou.