Dunajské vlny

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 450 g
Tuk Hera jedlý 250 g
Vejce slepičí 5 ks
Kompot meruňkový 500 g
Cukr krupice 5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 250 g
Mléko polotučné 500 ml
Pudinkový prášek - vanilkový 1.5 ks
Čokoláda na vaření 100 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Heru rozpustíme a v míse smícháme s ostatními surovinami na těsto.
  2. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe polovinami kompotovaných meruněk a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut.
  3. Příprava krému: Uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku. Zvlášť utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Máslovou směs vmícháme do vychladlého pudinku a vymícháme na hladký krém.
  4. Upečený, vychladlý korpus s meruňkami rovnoměrně potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou.