Okurkový nákyp
Ingredience
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Okurka salátová |
400 g |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salátové okurky oloupeme a nastrouháme. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, přidáme mléko, žloutek a povaříme. Vychladlý bešamel promícháme s nastrouhanými okurkami, osolíme, okořeníme mletým pepřem, přidáme nakrájenou zelenou petrželovou nať a žloutky, promícháme a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Směs dáme do vymazané nádoby a uvaříme ve vodní lázni nebo upečeme ve vyhřáté troubě.