Okurkový nákyp

Ingredience


Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Okurka salátová 400 g
Pepř černý mletý 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salátové okurky oloupeme a nastrouháme. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, přidáme mléko, žloutek a povaříme. Vychladlý bešamel promícháme s nastrouhanými okurkami, osolíme, okořeníme mletým pepřem, přidáme nakrájenou zelenou petrželovou nať a žloutky, promícháme a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Směs dáme do vymazané nádoby a uvaříme ve vodní lázni nebo upečeme ve vyhřáté troubě.