Domácí naan
Ingredience
Cukr třtinový |
2 kávová lžička |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.125 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pšeničná mouka hladká chlebová |
300 g |
Řecký jogurt |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
112 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do pekárny dáme na spodek vlažnou vodu, sůl, olivový olej, řecký jogurt, poté přijde mouka, cukr, droždí, kypřící prášek. Zapneme program těsto.
- Vzniklé těsto by mělo být trochu lepivé. Rozdělíme ho do šesti porcí. Každou porci vyválíme do oválného tvaru.
- Rozpálíme velkou pánev a když už je opravdu horká, dáme do ní první placku. Těsto začně bublat. Smažíme ho minutu, pak ho otočíme a smažíme další minutu. Zopakujeme s dalšími plackami.
- Ještě teplé chleby naan potřeme rozpuštěným máslem.
- Podáváme.