Domácí naan

Ingredience


Cukr třtinový 2 kávová lžička
Droždí sušené 1 kávová lžička
Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 0.125 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Pšeničná mouka hladká chlebová 300 g
Řecký jogurt 3 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 112 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pekárny dáme na spodek vlažnou vodu, sůl, olivový olej, řecký jogurt, poté přijde mouka, cukr, droždí, kypřící prášek. Zapneme program těsto.
  2. Vzniklé těsto by mělo být trochu lepivé. Rozdělíme ho do šesti porcí. Každou porci vyválíme do oválného tvaru.
  3. Rozpálíme velkou pánev a když už je opravdu horká, dáme do ní první placku. Těsto začně bublat. Smažíme ho minutu, pak ho otočíme a smažíme další minutu. Zopakujeme s dalšími plackami.
  4. Ještě teplé chleby naan potřeme rozpuštěným máslem.
  5. Podáváme.