Eskymo řezy
Ingredience
Cukr krupice |
9 polévková lžíce |
Kakao - prášek |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Mouka pšeničná hrubá |
12 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mléko polotučné |
750 ml |
Pudinkový prášek kokosový |
2 ks |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V míse ušleháme vejceu s cukrem a přidáme ostatní suroviny určené na těsto. Vše dobře promícháme.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku potom zašleháme máslo, cukr a zakysanou smetanu.
- Krém naneseme na upečený korpus a ozdobíme čokoládovou polevou.
- Po ztuhutí čokolády krájíme na řezy.