Eskymo řezy

Ingredience


Cukr krupice 9 polévková lžíce
Kakao - prášek 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Mouka pšeničná hrubá 12 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 125 g
Mléko polotučné 750 ml
Pudinkový prášek kokosový 2 ks
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse ušleháme vejceu s cukrem a přidáme ostatní suroviny určené na těsto. Vše dobře promícháme.
  2. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  3. Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku potom zašleháme máslo, cukr a zakysanou smetanu.
  4. Krém naneseme na upečený korpus a ozdobíme čokoládovou polevou.
  5. Po ztuhutí čokolády krájíme na řezy.