Ostravská kapustnice
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Houby sušené |
1 hrst |
Jíška instantní |
1 polévková lžíce |
Klobása vepřová |
250 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
250 g |
Voda pitná |
1 l |
Zelenina kořenová |
200 g |
Zelí kysané |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté vepřové maso vaříme v osolené vodě spolu s houbami a klobásou 30-40 minut. Maso a klobásu potom nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, kysané zelí a vše vaříme doměkka.
- Polévku nakonec zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a majoránkou.