Ostravská kapustnice

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Houby sušené 1 hrst
Jíška instantní 1 polévková lžíce
Klobása vepřová 250 g
Majoránka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 250 g
Voda pitná 1 l
Zelenina kořenová 200 g
Zelí kysané 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté vepřové maso vaříme v osolené vodě spolu s houbami a klobásou 30-40 minut. Maso a klobásu potom nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, kysané zelí a vše vaříme doměkka.
  2. Polévku nakonec zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a majoránkou.