Bylinkovo-sýrové lehké muffiny
Ingredience
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Provensálské koření |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
70 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Půl lžičky másla dáme stranou a vymažeme jím 6 košíčků na muffiny. Toto dáme na 4 minuty do trouby.
- V misce smícháme mléko a vejce a dvě lžičky rozpuštěného másla.
- Ve větší misce smícháme mouku a sůl a poté opatrně vmícháme vaječnou směs. Vymícháme dohladka. Trvá to asi 2 minuty.
- Poté přidáme najemno nastrouhaný parmazán a koření a promícháme. Nakonec ještě vmícháme zbylé rozpuštěné máslo a směs rozdělíme do košíčků na muffiny.
- Pečeme 30 minut – během pečení neotvírejte troubu, nebo čepičky muffinů nevzrostou.
- Ihned podáváme.