Bylinkovo-sýrové lehké muffiny

Ingredience


Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Provensálské koření 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 70 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  2. Půl lžičky másla dáme stranou a vymažeme jím 6 košíčků na muffiny. Toto dáme na 4 minuty do trouby.
  3. V misce smícháme mléko a vejce a dvě lžičky rozpuštěného másla.
  4. Ve větší misce smícháme mouku a sůl a poté opatrně vmícháme vaječnou směs. Vymícháme dohladka. Trvá to asi 2 minuty.
  5. Poté přidáme najemno nastrouhaný parmazán a koření a promícháme. Nakonec ještě vmícháme zbylé rozpuštěné máslo a směs rozdělíme do košíčků na muffiny.
  6. Pečeme 30 minut – během pečení neotvírejte troubu, nebo čepičky muffinů nevzrostou.
  7. Ihned podáváme.