Pečený česnekový humus

Ingredience


Česnek 1 ks
Chilli papričky - vločky 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fazole bílé sterilované 450 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka Tahini 3 polévková lžíce
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek si připravíme den předem. Můžeme ho péct zároveň s jiným pokrmem. Seřízneme mu špičku tak, aby řez odhalil všechny stroužky. Pečeme na 200 °C zabalený v alobalu 1 hodinu.
  2. Druhý den česnek vymačkáme. Smícháme ho s rozmixovanými fazolemi a poté přidáme všechny ostatní suroviny. Promícháme.
  3. Podáváme.