Pečený česnekový humus
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Chilli papričky - vločky |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Fazole bílé sterilované |
450 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka Tahini |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek si připravíme den předem. Můžeme ho péct zároveň s jiným pokrmem. Seřízneme mu špičku tak, aby řez odhalil všechny stroužky. Pečeme na 200 °C zabalený v alobalu 1 hodinu.
- Druhý den česnek vymačkáme. Smícháme ho s rozmixovanými fazolemi a poté přidáme všechny ostatní suroviny. Promícháme.
- Podáváme.