Neapolská pizza

Ingredience


Droždí 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 240 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 120 ml
Olej olivový 4 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 6 ks
Sardelové řezy 6 ks
Sůl 2 špetka
Sýr Gouda 45% 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme vsypeme hladkou mouku, sůl a přidáme droždí rozmíchané v trošce vlažné vody, olej a přilijeme zbylou vlažnouv vodu. Vypracujeme vláčné, středně husté těsto.
  2. Posypeme na povrchu troškou mouky a necháme pod utěrkou na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Těsto kynutím musí zdvojnásobit svůj objem.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly. Lehce prohněteme a rozválíme dokulatého tvaru. Položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Okraje těsta mírně vymačkáme. Necháme ještě chvíli kynout.
  5. Potom těsto potřeme olejem o obložíme oloupanými, na kousky nakrájenými rajčaty a vykostěnými, nakrájenými sardelovými řezy.
  6. Osolíme, okořeníme a ještě pokapeme olejem.
  7. Pizzy dáme péct do středně vyhřáté trouby a ke konci pečení poklademe plátky sýra. Pečeme asi 25 minut.