Neapolská pizza
Ingredience
Droždí |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
240 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
120 ml |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
6 ks |
Sardelové řezy |
6 ks |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Gouda 45% |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme vsypeme hladkou mouku, sůl a přidáme droždí rozmíchané v trošce vlažné vody, olej a přilijeme zbylou vlažnouv vodu. Vypracujeme vláčné, středně husté těsto.
- Posypeme na povrchu troškou mouky a necháme pod utěrkou na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Těsto kynutím musí zdvojnásobit svůj objem.
- Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly. Lehce prohněteme a rozválíme dokulatého tvaru. Položíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Okraje těsta mírně vymačkáme. Necháme ještě chvíli kynout.
- Potom těsto potřeme olejem o obložíme oloupanými, na kousky nakrájenými rajčaty a vykostěnými, nakrájenými sardelovými řezy.
- Osolíme, okořeníme a ještě pokapeme olejem.
- Pizzy dáme péct do středně vyhřáté trouby a ke konci pečení poklademe plátky sýra. Pečeme asi 25 minut.