Dušená rýže
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Hřebíček |
2 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Přebranou rýži opláchneme studenou vodou, potom ještě několikrát horkou vodou.
- Rýži vsypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme máslo, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a sůl. Na plotně bez míchání přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a rýži dáme dusit do středně vyhřáté trouby, aby změkla a byla sypká, ne však lepkavá.
- Měkkou rýži vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut stát. Odstraníme cibuli s hřebíčkem a rýži vidličkou zlehka nakypříme.
- Podáváme jako přílohu.