Dušená rýže

Dušená rýže  - obrázek

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Hřebíček 2 ks
Máslo čerstvé 30 g
Rýže loupaná 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebranou rýži opláchneme studenou vodou, potom ještě několikrát horkou vodou.
  2. Rýži vsypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme máslo, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a sůl. Na plotně bez míchání přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a rýži dáme dusit do středně vyhřáté trouby, aby změkla a byla sypká, ne však lepkavá.
  3. Měkkou rýži vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut stát. Odstraníme cibuli s hřebíčkem a rýži vidličkou zlehka nakypříme.
  4. Podáváme jako přílohu.