Pohankové rizoto

Ingredience


Anglická slanina 20 g
Celer bulvový 50 g
Cibule 1 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 1 ks
Petržel kořen 0.5 ks
Pohanka 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pohanku několikrát důkladně propláchneme studenou vodou. Vsypeme ji do vroucí osolené vody a povaříme 8-9 minut. Pohanku scedíme a necháme okapat.
  2. Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Podusíme na másle s nasekanou cibulí, okořeníme a smícháme s vařenou pohankou.
  3. Slaninu nadrobno nakrájíme, orestujeme a vmícháme k rizotu.