Pohankové rizoto
Ingredience
Anglická slanina |
20 g |
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Petržel kořen |
0.5 ks |
Pohanka |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pohanku několikrát důkladně propláchneme studenou vodou. Vsypeme ji do vroucí osolené vody a povaříme 8-9 minut. Pohanku scedíme a necháme okapat.
- Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Podusíme na másle s nasekanou cibulí, okořeníme a smícháme s vařenou pohankou.
- Slaninu nadrobno nakrájíme, orestujeme a vmícháme k rizotu.