Pikantní utopenci
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
2 špetka |
Chilli paprička |
3 ks |
Cibule |
3 ks |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Kečup |
300 ml |
Nové koření celé |
5 ks |
Ocet kvasný lihový |
5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý celý |
5 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Špekáčky |
20 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
150 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vodu v hrnci smícháme s octem, worcesterem, olejem a hořčicí. Přidáme bobkový list, mletý pepř, nové koření, chilli koření, mletou papriku a sůl. Vše povaříme 5 minut, odstavíme a nálev necháme vychladnout. Potom vmícháme kečup.
- Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme a vložíme do nich plátky cibule a česneku.
- Do 3l sklenice střídavě vrstvíme připravené špekáčky s cibulí a česnekem, přidáme chilli papričky a nakonec zalijeme připraveným nálevem. Sklenici umístíme do chladu a utopence necháme uležet 7-10 dní.