Pikantní utopenci

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 2 špetka
Chilli paprička 3 ks
Cibule 3 ks
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Kečup 300 ml
Nové koření celé 5 ks
Ocet kvasný lihový 5 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý celý 5 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Špekáčky 20 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 150 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu v hrnci smícháme s octem, worcesterem, olejem a hořčicí. Přidáme bobkový list, mletý pepř, nové koření, chilli koření, mletou papriku a sůl. Vše povaříme 5 minut, odstavíme a nálev necháme vychladnout. Potom vmícháme kečup.
  2. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme a vložíme do nich plátky cibule a česneku.
  3. Do 3l sklenice střídavě vrstvíme připravené špekáčky s cibulí a česnekem, přidáme chilli papričky a nakonec zalijeme připraveným nálevem. Sklenici umístíme do chladu a utopence necháme uležet 7-10 dní.