Vepřová žebírka s kapustou, bramborami a rajčaty
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
750 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá žebírka dáme vařit do menšího množství osolené vody a vaříme téměř do měkka. Nikdy je nevaříme příliš do měkka, ztrácejí poté svou chuť.
- Očištěné a oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, omytou kapustu nakrájíme na proužky, rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, nakrájíme a vše dáme do kastrolu, podlijeme trochou vývaru z masa, opepříme, přidáme celé stroužky česneku a dusíme.
- Mezitím na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Tu poté zalijeme zbylým vývarem z masa, rozmícháme, povaříme a přidáme ke kapustě s bramborami.
- Na závěr přidáme i maso rozkrájené na porce.