Vepřová žebírka s kapustou, bramborami a rajčaty

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 750 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a omytá žebírka dáme vařit do menšího množství osolené vody a vaříme téměř do měkka. Nikdy je nevaříme příliš do měkka, ztrácejí poté svou chuť.
  2. Očištěné a oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, omytou kapustu nakrájíme na proužky, rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, nakrájíme a vše dáme do kastrolu, podlijeme trochou vývaru z masa, opepříme, přidáme celé stroužky česneku a dusíme.
  3. Mezitím na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Tu poté zalijeme zbylým vývarem z masa, rozmícháme, povaříme a přidáme ke kapustě s bramborami.
  4. Na závěr přidáme i maso rozkrájené na porce.