Česnekovo-máslový steak s Pico de Gallo
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí steak libový |
2 ks |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Limetka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tortilla |
8 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Steaky necháme 30 minut před přípravou odležet v pokojové teplotě.
- Mezitím si připravíme Pico de Gallo: Rajčata nakrájíme na plátky, odstraníme semínka a poté je nakrájíme na menší kousky. Cibuli a chilli papričku nakrájíme na jemno, koriandr nasekáme a smícháme s rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti. Dáme stranou.
- Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Steaky osolíme a opepříme podle chuti. Smažíme je 3 minuty z každé strany (záleží na tloušťce steaků).
- Mezitím si ze změklého másla a utřeného česneku připravíme česnekové máslo.
- Hned jak steaky vyjmeme z pánve, položíme je na talíř a rozdělíme na ně česnekové máslo.
- Steaky podáváme s Pico de Gallo, avokádem a tortillami, které jsme mohli nahřát na pánvi.