Česnekovo-máslový steak s Pico de Gallo

Ingredience


Avokádo 1 ks
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí steak libový 2 ks
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tortilla 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Steaky necháme 30 minut před přípravou odležet v pokojové teplotě.
  2. Mezitím si připravíme Pico de Gallo: Rajčata nakrájíme na plátky, odstraníme semínka a poté je nakrájíme na menší kousky. Cibuli a chilli papričku nakrájíme na jemno, koriandr nasekáme a smícháme s rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti. Dáme stranou.
  3. Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky.
  4. Steaky osolíme a opepříme podle chuti. Smažíme je 3 minuty z každé strany (záleží na tloušťce steaků).
  5. Mezitím si ze změklého másla a utřeného česneku připravíme česnekové máslo.
  6. Hned jak steaky vyjmeme z pánve, položíme je na talíř a rozdělíme na ně česnekové máslo.
  7. Steaky podáváme s Pico de Gallo, avokádem a tortillami, které jsme mohli nahřát na pánvi.