Čokoládové řezy s náplní z arašídového másla

Ingredience


Čokoláda hořká 60 g
Čokoládové kousky 50 g
Cukr moučka 200 g
Cukr třtinový 400 g
Kakao - prášek 5 polévková lžíce
Káva Espresso 1.5 kávová lžička
Máslo arašídové 150 g
Máslo čerstvé 8 polévková lžíce
Mléko plnotučné 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 75 ml
Pšeničná mouka hladká špeciál 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme základní řezy: kakao vyšleháme s horkou vodou. Přidáme hořkou čokoládu (nastrouhanou) a mícháme do rozpuštění.
  2. 4 lžíce rozpuštěného máslo vyšleháme s olejem. Přidáme vejce, žloutky, a dvě lžičky vanilkového extraktu. Nakonec vmícháme i třtinový cukr. Vmícháme mouku, půl lžičky soli a kakaovou směs a vymícháme do hladkého těsta.
  3. Směs nalijeme do pečící formy (velikost 27x36 cm) a pečeme 30 minut na 180 °C. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
  4. Připravíme si náplň z arašídového másla: zbylé máslo vyšleháme se 100 g arašídového másla a špetkou soli. Přidáme cukr moučku, mléko a lžičku vanilkového extraktu. Pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat více mléka. Tuto směs natřeme na základní řezy.
  5. Nakonec si připravíme ozdobu nahoru: čokoládové kousky rozpustíme spolu s arašídovým máslem. Tímto přelijeme řezy.
  6. Před podáváním necháme 30 minut odstát v lednici.