Čokoládové řezy s náplní z arašídového másla
Ingredience
Čokoláda hořká |
60 g |
Čokoládové kousky |
50 g |
Cukr moučka |
200 g |
Cukr třtinový |
400 g |
Kakao - prášek |
5 polévková lžíce |
Káva Espresso |
1.5 kávová lžička |
Máslo arašídové |
150 g |
Máslo čerstvé |
8 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
75 ml |
Pšeničná mouka hladká špeciál |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
75 ml |
-
Doba přípravy: 150 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- Nejprve si připravíme základní řezy: kakao vyšleháme s horkou vodou. Přidáme hořkou čokoládu (nastrouhanou) a mícháme do rozpuštění.
- 4 lžíce rozpuštěného máslo vyšleháme s olejem. Přidáme vejce, žloutky, a dvě lžičky vanilkového extraktu. Nakonec vmícháme i třtinový cukr. Vmícháme mouku, půl lžičky soli a kakaovou směs a vymícháme do hladkého těsta.
- Směs nalijeme do pečící formy (velikost 27x36 cm) a pečeme 30 minut na 180 °C. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
- Připravíme si náplň z arašídového másla: zbylé máslo vyšleháme se 100 g arašídového másla a špetkou soli. Přidáme cukr moučku, mléko a lžičku vanilkového extraktu. Pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat více mléka. Tuto směs natřeme na základní řezy.
- Nakonec si připravíme ozdobu nahoru: čokoládové kousky rozpustíme spolu s arašídovým máslem. Tímto přelijeme řezy.
- Před podáváním necháme 30 minut odstát v lednici.