Domácí česnekové housky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cukr třtinový |
20 g |
Droždí sušené |
0.5 ks |
Kmín celý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
56 g |
Mléko plnotučné |
120 ml |
Pšeničná mouka hladká chlebová |
420 g |
Sůl hrubozrnná |
1.5 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
50 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do domácí pekárny dáme na spodek rozpuštěné máslo, vejce, lžičku soli, vlažné mléko a vodu, utřený česnek. Zasypeme to moukou a nahoru dáme cukr a droždí.
- Necháme vypracovat těsto.
- Z těsta vyválíme podlouhlého hada, kterého nakrájíme na šest dílů. Ty necháme 20 minut kynout.
- Potřeme je žloutkem, posypeme hrubou solí a kmínem a pečeme 20 minut na 200 °C.
- Podáváme.