Domácí česnekové housky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cukr třtinový 20 g
Droždí sušené 0.5 ks
Kmín celý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 56 g
Mléko plnotučné 120 ml
Pšeničná mouka hladká chlebová 420 g
Sůl hrubozrnná 1.5 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 50 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do domácí pekárny dáme na spodek rozpuštěné máslo, vejce, lžičku soli, vlažné mléko a vodu, utřený česnek. Zasypeme to moukou a nahoru dáme cukr a droždí.
  2. Necháme vypracovat těsto.
  3. Z těsta vyválíme podlouhlého hada, kterého nakrájíme na šest dílů. Ty necháme 20 minut kynout.
  4. Potřeme je žloutkem, posypeme hrubou solí a kmínem a pečeme 20 minut na 200 °C.
  5. Podáváme.