Velikonoční beránek z třeného těsta
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
160 g |
Cukr vanilka |
0.5 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
110 g |
Mléko polotučné |
5 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
220 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Mouka pšeničná hrubá |
0.5 polévková lžíce |
Tuk |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Utřeme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky do bělavé hmoty. Pak po částech a střídavě přidáváme prosetou mouku promíchanou s práškem do pečiva, vlažné mléko a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků se špetičkou soli.
- Těsto vložíme do formy, kterou jsme předem vymazali změklým máslem a vysypali hrubou moukou. Povrch uhladíme a formu vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.
- Po upečení beránka vyklopíme a po zchladnutí dozdobíme dle své fantazie.