Velikonoční beránek z třeného těsta

Velikonoční beránek z třeného těsta - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 160 g
Cukr vanilka 0.5 ks
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 110 g
Mléko polotučné 5 polévková lžíce
Mouka polohrubá 220 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Mouka pšeničná hrubá 0.5 polévková lžíce
Tuk 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Utřeme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky do bělavé hmoty. Pak po částech a střídavě přidáváme prosetou mouku promíchanou s práškem do pečiva, vlažné mléko a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků se špetičkou soli.
  2. Těsto vložíme do formy, kterou jsme předem vymazali změklým máslem a vysypali hrubou moukou. Povrch uhladíme a formu vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.
  3. Po upečení beránka vyklopíme a po zchladnutí dozdobíme dle své fantazie.