Pudinkový dezert s jahodami
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr moučka |
4 polévková lžíce |
Jahody zahradní |
200 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 balení |
Smetana ke šlehání 33% |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Z pudinkového prášku, cukru krupice a mléka připravíme pudink podle návodu na obalu. Rozdělíme do dvou misek a necháme zchladnout.
- Většinu jahod (dva kusy si necháme na ozdobu) nakrájíme na drobné kousíčky a svaříme s cukrem moučkou. Necháme vystydnout a pak ještě rozmixujeme.
- Mezitím si ušleháme smetanu dotuha. Do ní opatrně vmícháme rozmixované jahody. Tuto směs dáme na pudink. Ozbobíme rozkrojenými jahodami, vychladíme v lednici a podáváme.