Pudinkový dezert s jahodami

Pudinkový dezert s jahodami - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 3 polévková lžíce
Cukr moučka 4 polévková lžíce
Jahody zahradní 200 g
Mléko polotučné 500 ml
Pudinkový prášek - vanilkový 1 balení
Smetana ke šlehání 33% 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z pudinkového prášku, cukru krupice a mléka připravíme pudink podle návodu na obalu. Rozdělíme do dvou misek a necháme zchladnout.
  2. Většinu jahod (dva kusy si necháme na ozdobu) nakrájíme na drobné kousíčky a svaříme s cukrem moučkou. Necháme vystydnout a pak ještě rozmixujeme.
  3. Mezitím si ušleháme smetanu dotuha. Do ní opatrně vmícháme rozmixované jahody. Tuto směs dáme na pudink. Ozbobíme rozkrojenými jahodami, vychladíme v lednici a podáváme.