Thajský salát na spirály

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 1 ks
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Limetka 1.5 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 1 ks
Ocet rýžový 2 kávová lžička
Okurka salátová 1 ks
Omáčka sójová 2 kávová lžička
Paprika červená 1 ks
Pasta Sambal Oelek 1 kávová lžička
Sezamový olej BIO 2 kávová lžička
Voda pitná 35 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Zelí červené - sterilizované 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mixéru si připravíme dresink – arašídové máslo, utřený česnek, ocet, sójovou omáčku, olej, šťávu z limetek, zázvor, vodu a chilli pastu rozmisujeme dohladka a dáme stranou.
  2. Mrkev, okurku a zelí nakrájíme pomocí kráječe na spirály. Tuto zeleninu smícháme s nadrobno nakrájenou paprikou, jarní cibulkou a nasekaným koriandrem.
  3. Zeleninu přelijeme dresinkem a promícháme. Ihned podáváme.