Thajský salát na spirály
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Limetka |
1.5 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet rýžový |
2 kávová lžička |
Okurka salátová |
1 ks |
Omáčka sójová |
2 kávová lžička |
Paprika červená |
1 ks |
Pasta Sambal Oelek |
1 kávová lžička |
Sezamový olej BIO |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
35 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Zelí červené - sterilizované |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 3 porce
- V mixéru si připravíme dresink – arašídové máslo, utřený česnek, ocet, sójovou omáčku, olej, šťávu z limetek, zázvor, vodu a chilli pastu rozmisujeme dohladka a dáme stranou.
- Mrkev, okurku a zelí nakrájíme pomocí kráječe na spirály. Tuto zeleninu smícháme s nadrobno nakrájenou paprikou, jarní cibulkou a nasekaným koriandrem.
- Zeleninu přelijeme dresinkem a promícháme. Ihned podáváme.