Pečený lilkový dip

Ingredience


Bazalka 4 ks
Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Kmín mletý 1 kávová lžička
Lilek 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika sladká mletá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  2. Lilek nakrájíme na kolečka a potřeme je olivovým olejem, osolíme na každé straně. Pečeme je 35 minut nebo dohněda. Poté necháme asi 10 minut chládnout.
  3. Lilek i s kůži nakrájíme na kostky a spolu s ostatními surovinami je dáme do mixéru (kromě bazalky, tu si necháme na ozdobu). Rozmixujeme dohladka.
  4. Dip přesuneme do misky a ozdobíme bazalkovými listy.
  5. K dipu podáváme oblíbené krekry nebo zeleninu.