Pečený lilkový dip
Ingredience
Bazalka |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika sladká mletá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Lilek nakrájíme na kolečka a potřeme je olivovým olejem, osolíme na každé straně. Pečeme je 35 minut nebo dohněda. Poté necháme asi 10 minut chládnout.
- Lilek i s kůži nakrájíme na kostky a spolu s ostatními surovinami je dáme do mixéru (kromě bazalky, tu si necháme na ozdobu). Rozmixujeme dohladka.
- Dip přesuneme do misky a ozdobíme bazalkovými listy.
- K dipu podáváme oblíbené krekry nebo zeleninu.