Jarní avokádový toast s chřestem

Ingredience


Avokádo 1 ks
Chléb toastový 300 g
Chřest zelený 4 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 7 g
Sůl 7 g
Sýr Parmezán 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky toastového chleba opečeme dohněda.
  2. Avokádo zbavíme pecky a oloupeme, dužinu rozmačkáme vidličkou spolu s citronovou šťávou, solí a pepřem.
  3. Touto avokádovou směsí potřeme všechny plátky toastového chleba.
  4. Chřest si opečeme na grilovací pánvi a nakrájíme ho na 2 cm dlouhé špalíčky.
  5. Parmazán a kůru nastrouháme.
  6. Na toasty rozdělíme chřest, parmazán a citronovou kůru. Podáváme.