Jarní avokádový toast s chřestem
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Chléb toastový |
300 g |
Chřest zelený |
4 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
7 g |
Sůl |
7 g |
Sýr Parmezán |
20 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky toastového chleba opečeme dohněda.
- Avokádo zbavíme pecky a oloupeme, dužinu rozmačkáme vidličkou spolu s citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Touto avokádovou směsí potřeme všechny plátky toastového chleba.
- Chřest si opečeme na grilovací pánvi a nakrájíme ho na 2 cm dlouhé špalíčky.
- Parmazán a kůru nastrouháme.
- Na toasty rozdělíme chřest, parmazán a citronovou kůru. Podáváme.