Jarní avokádový toast s hráškem, mátou a ředkvičkami
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Chléb toastový |
300 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hrášek |
50 g |
Máta |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
7 g |
Ředkvička |
5 ks |
Sůl |
7 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky toastového chleba opečeme dohněda.
- Avokádo zbavíme pecky a oloupeme, dužinu rozmačkáme vidličkou spolu s citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Touto avokádovou směsí potřeme všechny plátky toastového chleba.
- Nahoru navršíme jemně rozmačkaný povařený hrášek, na plátky nakrájené ředkvičky a ozdobíme lístky máty.
- Podáváme.