Jarní avokádový toast s vejcem a pažitkou
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Chilli papričky - vločky |
1 polévková lžíce |
Chléb toastový |
300 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
7 g |
Sůl |
7 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky toastového chleba opečeme dohněda.
- Avokádo zbavíme pecky a oloupeme, dužinu rozmačkáme vidličkou spolu s citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Touto avokádovou směsí potřeme všechny plátky toastového chleba.
- Vejce osmažíme jako volské oko. Posadíme je na toast, posypeme pažitkou a chilli a podáváme.