Vepřový guláš s rajčaty

Ingredience


Cibule 1 ks
Kmín drcený 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vepřové plíce 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
  2. Zhruba deset minut před koncem dušení přidáme do šťávy čtyři oloupaná a nakrájená rajčata.
  3. Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.
  4. Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.