Vepřový guláš s rajčaty
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Vepřové plíce |
750 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
- Zhruba deset minut před koncem dušení přidáme do šťávy čtyři oloupaná a nakrájená rajčata.
- Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.
- Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.