Dýňová buchta s čokoládovými kousky
Ingredience
Čokoládové kousky |
150 g |
Cukr krupice |
150 g |
Cukr třtinový |
110 g |
Dýňové pyré |
150 g |
Hřebíček mletý |
0.5 kávová lžička |
Kypřící prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
227 g |
Noe Pšeničná mouka hladká světlá |
256 g |
Nové koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Skořice mletá |
1.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
0.75 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 18 porcí
- Troubu předehřeme na 180 °C.
- Ve velké míse smícháme mouku, skořici, zázvor, nové koření, hřebíček, kypřící prášek a sůl.
- Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Cukry by se měly rozpustit. Poté přidáme vejce, vanilku a dýňové pyré. Když se směs kompletně spojí, vmícháme suché ingredience.
- Nakonec přimícháme ještě čokoládové kousky, jednu třetinu si dáme stranou.
- Těsto nalijeme do vyšší pečící formy o velikosti cca 32 x 22 cm. Posypeme zbylou čokoládou a pečeme 30-35 minut.
- Podáváme po vychlazení.