Dýňová buchta s čokoládovými kousky

Ingredience


Čokoládové kousky 150 g
Cukr krupice 150 g
Cukr třtinový 110 g
Dýňové pyré 150 g
Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Kypřící prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 227 g
Noe Pšeničná mouka hladká světlá 256 g
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Skořice mletá 1.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Zázvor mletý 0.75 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřeme na 180 °C.
  2. Ve velké míse smícháme mouku, skořici, zázvor, nové koření, hřebíček, kypřící prášek a sůl.
  3. Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Cukry by se měly rozpustit. Poté přidáme vejce, vanilku a dýňové pyré. Když se směs kompletně spojí, vmícháme suché ingredience.
  4. Nakonec přimícháme ještě čokoládové kousky, jednu třetinu si dáme stranou.
  5. Těsto nalijeme do vyšší pečící formy o velikosti cca 32 x 22 cm. Posypeme zbylou čokoládou a pečeme 30-35 minut.
  6. Podáváme po vychlazení.