Rybízový koláč s drobenkou
Ingredience
Cukr krupice |
70 g |
Cukr moučka |
200 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Mouka pšeničná hrubá |
70 g |
Rybíz černý |
200 g |
Vanilinový cukr |
1 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- Žloutky utřeme s cukrem moučka, vanilinovým cukrem a 200 g másla do pěny. Poté vmícháme mouku a nakonec i ušlehané bílky.
- Těsto nalijeme do koláčové nebo dortové formy o průměru 30 cm.
- Pečeme na 160 °C 20 min.
- Ze zbylého másla, hrubé mouky a cukru krystal si připravíme drobenku.
- Poté posypeme rybízem a drobenkou a pečeme ještě 20 minut, tentokrát na 180 °C.