Rybízový koláč s drobenkou

Ingredience


Cukr krupice 70 g
Cukr moučka 200 g
Máslo čerstvé 250 g
Mouka polohrubá 250 g
Mouka pšeničná hrubá 70 g
Rybíz černý 200 g
Vanilinový cukr 1 ks
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  2. Žloutky utřeme s cukrem moučka, vanilinovým cukrem a 200 g másla do pěny. Poté vmícháme mouku a nakonec i ušlehané bílky.
  3. Těsto nalijeme do koláčové nebo dortové formy o průměru 30 cm.
  4. Pečeme na 160 °C 20 min.
  5. Ze zbylého másla, hrubé mouky a cukru krystal si připravíme drobenku.
  6. Poté posypeme rybízem a drobenkou a pečeme ještě 20 minut, tentokrát na 180 °C.