Trhané kuřecí maso
Ingredience
Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením |
3 polévková lžíce |
Kuřecí stehna |
6 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Salsa rajčatová |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 360 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehna zbavíme kůže a kostí – vyřízneme je ale tak, abychom získali z každého stehna jeden kus masa vcelku. Osolíme a opepříme je z obou stran.
- Do hrnce dáme olivový olej a salsu a stehna a na velmi mírném plameni vaříme 5-6 hodin.
- Poté kuře odstavíme a až bude trošku vystydlé, roztrháme ho dvěma vidličkami podle toho, jak jdou vlákna masa.