Vepřový mozeček s ledvinkami

Ingredience


Cibule 80 g
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 4 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Vepřové ledvinky 200 g
Vepřový mozek 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozkrojíme ledvinky v půlce naplocho, ostrým nožem vyřízneme močovody a důkladně propláchneme.
  2. Pak je nakrájíme na nudličky asi 2 mm silné, dáme je na předem osmahnutou cibuli a přisypeme kmín. Zprudka je za stálého míchání opečeme.
  3. Očistíme mozeček, odstraníme blány a krvavé žíly, nakrájíme najemno.
  4. Potom přidáme k ledvinkám, opepříme a necháme dusit.
  5. Jakmile se nám vysmahne šťáva, zalijeme vejci, osolíme, přidáme nakrájenou petrželku a mícháme dokud se nám vejce nesrazí.
  6. Podáváme s vařeným bramborem posypaným petrželkou.