Vepřový mozeček s ledvinkami
Ingredience
Cibule |
80 g |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřové ledvinky |
200 g |
Vepřový mozek |
200 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozkrojíme ledvinky v půlce naplocho, ostrým nožem vyřízneme močovody a důkladně propláchneme.
- Pak je nakrájíme na nudličky asi 2 mm silné, dáme je na předem osmahnutou cibuli a přisypeme kmín. Zprudka je za stálého míchání opečeme.
- Očistíme mozeček, odstraníme blány a krvavé žíly, nakrájíme najemno.
- Potom přidáme k ledvinkám, opepříme a necháme dusit.
- Jakmile se nám vysmahne šťáva, zalijeme vejci, osolíme, přidáme nakrájenou petrželku a mícháme dokud se nám vejce nesrazí.
- Podáváme s vařeným bramborem posypaným petrželkou.