Brambory zapečené s květákem a sýrem

Ingredience


Brambory 750 g
Hořčice 0.5 kávová lžička
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Tuk 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, prosolíme a dáme je na tuk opéci. Trochu je podlijeme a udusíme doměkka.
  2. Do vymazané zapékací mísy dáváme střídavě plátky brambor a růžičky vařeného květáku. Zalijeme hustou omáčkou připravenou ze světlé jíšky z tuku a mouky. Omáčku zředíme mlékem a trochou vývaru z květáku. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a 2/3 nastrouhaného sýru. Navrch nasypeme zbylý sýr.
  3. Dáme do trouby zapéci.