Brambory zapečené s květákem a sýrem
Ingredience
Brambory |
750 g |
Hořčice |
0.5 kávová lžička |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Tuk |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory nakrájíme na plátky, prosolíme a dáme je na tuk opéci. Trochu je podlijeme a udusíme doměkka.
- Do vymazané zapékací mísy dáváme střídavě plátky brambor a růžičky vařeného květáku. Zalijeme hustou omáčkou připravenou ze světlé jíšky z tuku a mouky. Omáčku zředíme mlékem a trochou vývaru z květáku. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a 2/3 nastrouhaného sýru. Navrch nasypeme zbylý sýr.
- Dáme do trouby zapéci.