Brambory zapečené v pikantní omáčce

Ingredience


Brambory vařené 750 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Sardelové řezy 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 150 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Tuk 30 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme se smetanou na hustou omáčku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, šunku, sardele, koření a natvrdo uvařená vejce nakrájená na kostičky. Po provaření přidáme do omáčky polovinu nastrouhaného sýru.
  3. Brambory naskládáme do vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a navrch nasypeme zbylý sýr a přidáme trochu tuku. Zapečeme v troubě.
  4. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.