Brambory zapečené v pikantní omáčce
Ingredience
Brambory vařené |
750 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sardelové řezy |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
150 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Tuk |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme se smetanou na hustou omáčku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, šunku, sardele, koření a natvrdo uvařená vejce nakrájená na kostičky. Po provaření přidáme do omáčky polovinu nastrouhaného sýru.
- Brambory naskládáme do vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a navrch nasypeme zbylý sýr a přidáme trochu tuku. Zapečeme v troubě.
- Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.