Brambory zapečené s uzeným masem

Brambory zapečené s uzeným masem - obrázek

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 750 g
Cibule 1 ks
Kmín celý 1 špetka
Mléko polotučné 250 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Vepřová uzená plec 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Do pekáčku vymazaného tukem vložíme plátky brambor, na ně nasypeme na kostičky nakrájené a na cibuli a tuku podušené uzené maso a natvrdo uvařená, nasekaná vejce. Přidáme další vrstvu brambor. Navrch je pokropíme tukem, okořeníme a po zapečení zalijeme mlékem rozmíchaným s dvěma vejci.
  3. V troubě pokrm zapečeme dozlatova.