Brambory zapečené s uzeným masem
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
750 g |
Cibule |
1 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Mléko polotučné |
250 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřová uzená plec |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Do pekáčku vymazaného tukem vložíme plátky brambor, na ně nasypeme na kostičky nakrájené a na cibuli a tuku podušené uzené maso a natvrdo uvařená, nasekaná vejce. Přidáme další vrstvu brambor. Navrch je pokropíme tukem, okořeníme a po zapečení zalijeme mlékem rozmíchaným s dvěma vejci.
- V troubě pokrm zapečeme dozlatova.