Kuře na paprice
Ingredience
Cibule |
200 g |
Kuře |
1500 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
25 g |
Tuk |
150 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kuřata očistíme, opláchneme, rozporcujeme, v kloubech nasekneme a osolíme.
- Cibuli jemně nakrájíme, na polovině dávky tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku, po zpěnění zalijeme vodou a uvedeme do varu.
- Do vařícího základu vložíme kuřata a dusíme je doměkka. Potom je vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
- V polovině varu přilijeme do omáčky smetanu a mléko, přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených kuřat.
- Nakonec omáčku spolu s kuřaty ještě krátce podusíme.