Kuře na paprice

Kuře na paprice - obrázek

Ingredience


Cibule 200 g
Kuře 1500 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Paprika mletá sladká 15 g
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 25 g
Tuk 150 g
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřata očistíme, opláchneme, rozporcujeme, v kloubech nasekneme a osolíme.
  2. Cibuli jemně nakrájíme, na polovině dávky tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku, po zpěnění zalijeme vodou a uvedeme do varu.
  3. Do vařícího základu vložíme kuřata a dusíme je doměkka. Potom je vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
  4. V polovině varu přilijeme do omáčky smetanu a mléko, přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených kuřat.
  5. Nakonec omáčku spolu s kuřaty ještě krátce podusíme.