Fazolky na způsob mozečku se sýrem
Ingredience
Cibule |
40 g |
Fazolové lusky zelené |
500 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
40 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mladé fazolky omyjeme a vlákno po délce sloupneme. Lusky nakrájíme šikmo na řezy dlouhé asi 3cm.
- Oloupanou cibuli zpěníme na másle a dusíme na ni fazolky spolu s kořením a solí doměkka asi 15-20 minut. Nakonec zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a mícháme, až se vejce srazí.
- Na talíři pokrm posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s bramborami nebo s pečivem.