Fazolky na způsob mozečku se sýrem

Ingredience


Cibule 40 g
Fazolové lusky zelené 500 g
Kmín celý 1 špetka
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 6 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 40 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mladé fazolky omyjeme a vlákno po délce sloupneme. Lusky nakrájíme šikmo na řezy dlouhé asi 3cm.
  2. Oloupanou cibuli zpěníme na másle a dusíme na ni fazolky spolu s kořením a solí doměkka asi 15-20 minut. Nakonec zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a mícháme, až se vejce srazí.
  3. Na talíři pokrm posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s bramborami nebo s pečivem.