Perkelt z kuřat

Ingredience


Cibule 150 g
Kuře 1500 g
Paprika mletá sladká 20 g
Protlak rajčatový 50 g
Sůl 30 g
Tuk 150 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřata očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme, v kloubech nařízneme a osolíme.
  2. Cibuli jemně nakrájíme a na tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku a mírně ji zpěníme. Přimícháme rajčatový protlak, základ zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu.
  3. Do vařícího základu vložíme kuřata a pod poklicí je dusíme doměkka. Podle potřeby přisolíme šťávu a ještě krátce podusíme.
  4. Při podávání porce kuřete přeléváme šťávou.