Perkelt z kuřat
Ingredience
Cibule |
150 g |
Kuře |
1500 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
150 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kuřata očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme, v kloubech nařízneme a osolíme.
- Cibuli jemně nakrájíme a na tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku a mírně ji zpěníme. Přimícháme rajčatový protlak, základ zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu.
- Do vařícího základu vložíme kuřata a pod poklicí je dusíme doměkka. Podle potřeby přisolíme šťávu a ještě krátce podusíme.
- Při podávání porce kuřete přeléváme šťávou.