Polévka Zvara
Ingredience
Kopr čerstvý |
10 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko kefírové |
1 l |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh jemný |
200 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kyselé mléko procedíme, tvaroh oddělíme od syrovátky.
- Ve sladkém mléce rozkvedláme mouku, přidáme syrovátku, nasekaný kopr a sůl. Uvedeme do varu a povaříme asi 20 minut.
- Nakonec do polévky přidáme kyselou smetanu, žloutky, máslo a tvaroh. Vyšleháme dohladka.