Vepřový guláš zahuštěný

Ingredience


Brambory 750 g
Cibule 3 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 2.5 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vepřová plec 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky.
  2. Dvě cibule rozkrájíme na jemno, zpěníme na lžíci sádla, zaprášíme sladkou paprikou a do základu přidáme hned rozkrájené maso. Vše osmahneme, osolíme, mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka.
  3. Mezitím si zvlášť připravíme z 1/2 lžíce sádla a mouky jíšku a ještě horkou, nezalitou ji přimícháme k masu. Vše řádně rozmícháme a společně dusíme do měkka.
  4. Očištěné, oloupané brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Jakmile jsou uvařené, zcedíme je a přidáme do guláš.
  5. Hotový guláš posypeme na drobno nakrájenými znojemskými okurkami a třetí cibulí rozkrájenou na kroužky a osmahnutou na zbytku sádla.